Přihlásit se do Intranetu ČD

 
 

Železničář / Hlavní zprávy / Seminář řešil zlepšení dopravní obslužnosti

Seminář řešil zlepšení dopravní obslužnosti

11.1.2017 – autor: MARTIN HARÁK

Odborný seminář na téma zlepšení dopravní obslužnosti na trati 241 mezi Jihlavou a Znojmem uspořádala 1. prosince společnost Regio 2020 ve Starči na Třebíčsku. Schéma železničních tratí vymezenými obcemi Stařeč, Okříšky a Třebíč vytváří stav, který je dlouhodobě neudržitelný pro rozvoj bývalé Severozápadní dráhy.

Seminář řešil zlepšení dopravní obslužnosti

Na semináři se diskutovalo mimo jiné o možnosti výstavby nové tříkilometrové spojovací trati vedoucí ze Starče do oblasti zastávky Třebíč-Borovina, čímž by vzniklo konkurenceschopné železniční páteřní propojení Moravských Budějovic a Třebíče. Denně se na této trase přepravuje několik tisícovek lidí, kteří by v ideálním případě mohli místo automobilů nebo autobusů jezdit moderními vlaky. Takzvaná Stařečská spojka by navíc pomohla vybudování železniční zastávky v blízkosti vlastní bytové zástavby. Současné nádraží, vzdálené takřka dva kilometry od obytné zóny, by se mohlo stát například muzeem Severozápadní dráhy.


Průměrné hodnocení (2 hlasů): 3

Fotogalerie

Další články této rubriky

Legendární Albatros se vrátí do provozuLegendární Albatros se vrátí do provozu

17.5.2024 - Legendární rychlíkové lokomotivě někdejších ČSD z roku 1947 se začalo blýskat na lepší časy. Modrý Albatros 498.022 se brzy bude moci vrátit do činné služby. České dráhy totiž využily nabídku společnosti Steam Story Agency… »

Novinka v e-shopu: Vytížení spojů ukáže semaforNovinka v e-shopu: Vytížení spojů ukáže semafor

13.5.2024 - Cestující využívající dálkové vlaky nyní mohou snadno zjistit předpokládanou obsazenost konkrétního spoje. Umožňuje to novinka, kterou ve svém e-shopu na www.cd.cz České dráhy spustily v pilotním provozu na konci března. Systém… »

Léto v jídelních vozech ČD začíná už v květnuLéto v jídelních vozech ČD začíná už v květnu

9.5.2024 - Přestože je astronomické léto ještě relativně daleko před námi a s tím meteorologickým si nikdy nemůžeme být úplně jistí, do jídelních vozů a bistrovozů Českých drah dorazilo gastronomické léto již na začátku května. Na… »

 

Všechny články rubriky Hlavní zprávy

 
 
Filtr pro třídění článků
Datum od
Datum do
Železničář číslo
Rubrika