Přihlásit se do Intranetu ČD

 
 

Železničář / Hlavní zprávy / Přímý spoj Českých drah nově zamíří až do Flensburgu

Přímý spoj Českých drah nově zamíří až do Flensburgu

25.5.2022 – autor: PETR SLONEK

České dráhy od 12. června rozšíří přímé vlakové spojení Praha – Hamburg až do severoněmeckého Flensburgu na německo-dánské hranici. Provoz vlaku dopravce zajišťuje ve spolupráci s Deutsche Bahn. Vlak bude jezdit denně.

Přímý spoj Českých drah nově zamíří až do Flensburgu

„V kooperaci s našimi zahraničními partnery se snažíme průběžně rozšiřovat nabídku atraktivních spojení. Od června tak pojede přímý vlak Českých drah do Flensburgu, který je vyhledávanou turistickou destinací a představuje bránu pro cesty po železnici do Dánska a Skandinávie,“ řekl ředitel odboru obchodu osobní dopravy ČD Petr Vondráček. 
Spoj pojede poprvé v neděli 12. června z Prahy v 10:25 a do Flensburgu přijede večer v 19:07. Opačným směrem pojede od pondělí 13. června. Plánovaný odjezd z Flensburgu je v 8:31 a do Prahy dorazí v 17:35. Spoj EC 174/175 Berliner nově zastaví také ve městech Schleswig, Rendsburg a Neumünster. Pro toto spojení se v nabídce objeví cenově výhodné Včasné jízdenky Evropa. 
Vlak poskytuje komfortní a ekologické cestování. Klimatizovaná souprava je vybavená palubní wi-fi sítí, cestující mohou využívat elektrické zásuvky 230 V a USB konektory pro napájení elektroniky. Samozřejmostí je zařazení restauračního vozu i oddílů pro cestující s dětmi, pro pasažéry na ortopedických vozících nebo pro přepravu jízdních kol. Po většinu trasy je napájen elektřinou ze 100% obnovitelných zdrojů. 
České dráhy nabízejí v jízdním řádu 2022 přímé vlakové spojení do Německa, Polska, na Slovensko, do Maďarska, Rakouska a Švýcarska. Denně zajišťuje dopravce přímé spojení do více než 130 zahraničních destinací. Do dalších míst lze cestovat s přestupem na spoje zahraničních partnerů. Včasné jízdenky Evropa lze využít i pro cesty na Slovensko, do Chorvatska, Slovinska, Maďarska, Polska, Rakouska, Švýcarska, Lucemburska, Belgie, Nizozemí nebo Dánska. 
 


Průměrné hodnocení (3 hlasů): 1

Další články této rubriky

Na palubách jídelních a bistrovozů ČD začalo jaroNa palubách jídelních a bistrovozů ČD začalo jaro

19.3.2024 - Přestože kalendář a rovnodennost svorně přisuzují první jarní den až 20. březnu, v jídelních a bistrovozech Českých drah rozkvetlo jarní menu již v polovině února. Naši stálí labužníci tak již jistě stihli většinu nových… »

České dráhy nasazují více než tři desítky hlídek ve středních ČecháchČeské dráhy nasazují více než tři desítky hlídek ve středních Čechách

15.3.2024 - Od začátku loňského září České dráhy společně se Středočeským krajem a hlavním městem Prahou zvyšují bezpečnostní opatření ve vlacích, zejména v ranních a večerních hodinách. Tato spolupráce zahrnuje nasazení více než… »

Muzeum v Lužné se chystá na novou sezonu Muzeum v Lužné se chystá na novou sezonu

12.3.2024 - ČD Muzeum v Lužné u Rakovníka se už připravuje na další sezonu. Pilně se pracovalo například na rozšíření muzejní drážky s rozchodem 600 mm a v plném proudu je údržba a obnova provozních historických vozidel nejen v Lužné,… »

 

Všechny články rubriky Hlavní zprávy

 
 
Filtr pro třídění článků
Datum od
Datum do
Železničář číslo
Rubrika