Přihlásit se do Intranetu ČD

 
 

Železničář / Hlavní zprávy / Národní dopravce převzal další lokomotivu Vectron

Národní dopravce převzal další lokomotivu Vectron

2.6.2023

Česká dráhy převzaly na začátku května do nájmu od společnosti RSL první z letošních 12 lokomotiv Siemens Vectron. Jde o stroj s označením 193.566. Lokomotiva byla nasazena do provozu hned následující den a už 4. května vykonala svůj první mezinárodní výkon pro zvláštní vlak do německého Heidenau. Poté ji mohli cestující spatřit v čele rychlíků a spojů InterCity mezi Prahou a Českými Budějovicemi.

České dráhy převzaly další lokomotivu Vectron

České dráhy v letošním roce převezmou od firmy RSL do nájmu 12 lokomotiv a v roce 2024 dalších 22 strojů. Celkem tak budou mít v nájmu 50 lokomotiv Siemens Vectron od RSL a dalších deset stejného typu mají pronajatých od společnosti ELL. Maximální rychlost lokomotiv je 200 km/h a výkon skoro 9 000 koní. České dráhy je nasazují například na vlaky EC/IC/R z Prahy do Berlína a Hamburku, z Prahy přes Plzeň do Chebu nebo z Chebu do Ústí nad Labem a také z Prahy do Starého Města u Uherského Hradiště. Dalších 50 strojů pro maximální rychlost 230 km/h si ČD objednaly přímo do svého majetku.   


Průměrné hodnocení (0 hlasů): 0

Další články této rubriky

S jednotkami ComfortJet se seznamuje provozní personál S jednotkami ComfortJet se seznamuje provozní personál

15.4.2024 - Okamžik, kdy se moderní vlaky ComfortJet stanou vysokým standardem dálkových linek Českých drah, se rychle blíží. Aktuálně mají ČD k dispozici čtyři soupravy různého řazení s ohledem na předepsané zkoušky, které nyní… »

ČD oficiálním dopravcem MS v ledním hokeji 2024ČD oficiálním dopravcem MS v ledním hokeji 2024

11.4.2024 - Národní dopravce zajistí během letošního světového šampionátu v hokeji v Česku přepravu hokejových týmů, rozhodčích, organizátorů i fanoušků mezi místy konání zápasů v Praze a v Ostravě. V květnu vypraví sedm párů… »

Začala obnova vjezdové části depa v Michli Začala obnova vjezdové části depa v Michli

8.4.2024 - Výměna 21 výhybek, tří kilometrů kolejí a 5,5 kilometru trakčního vedení – to vše se uskuteční při letošní komplexní modernizaci vjezdové části Centra údržby Praha jih v pražské Michli. Jedná se o dosud největší obnovu… »

 

Všechny články rubriky Hlavní zprávy

 
 
Filtr pro třídění článků
Datum od
Datum do
Železničář číslo
Rubrika