Přihlásit se do Intranetu ČD

 
 

Železničář / Hlavní zprávy / Dopravce ČD Bus rozšířil své působení do Plzeňského kraje

Dopravce ČD Bus rozšířil své působení do Plzeňského kraje

16.3.2023

Autobusový dopravce ČD Bus vybudoval svou novou pobočku v Plzeňském kraji. Dceřiná společnost Českých drah naplňuje svůj plán rozšiřování a zajišťování náhradní autobusové dopravy v rámci celé ČR. Nová filiálka sídlí v Kralovicích nedaleko Plzně.

Dopravce ČD Bus rozšířil své působení do Plzeňského kraje

Umístění v Kralovicích umožňuje zajištění dobré dostupnosti nejen pro Plzeňský kraj, ale také pro Středočeský, Ústecký nebo Karlovarský. „V první fázi jsme do regionu dislokovali deset autobusů a v brzké době tento počet navýšíme na dvacet. Po Plzeňském kraji budou následovat další provozovny. Lokality jsme již vybrali, nyní řešíme vhodná konkrétní umístění. Hlavní provozovna společnosti zůstává na jižní Moravě, kde máme 60 autobusů,“ říká předseda představenstva společnosti ČD Bus Adam Svojanovský. Podařilo se již také vyřešit personální pokrytí nové pobočky. V současné době je zajištěno jedenáct řidičů, s dalšími zájemci se jedná. Od 6. března bude ČD Bus zajišťovat náhradní autobusovou dopravu během výluk v úsecích Stříbro – Cheb a Plzeň – Třemošná, v dubnu například při výluce v úseku Plzeň – Železná Ruda-Alžbětín.
Současně s rozšířením své působnosti v rámci ČR se firma v letošním roce zaměří i na modernizaci a rozvoj vozového parku. „Nyní má ČD Bus k dispozici 80 autobusů. V příštích letech by se měl jejich počet až zdvojnásobit. Cestující se mohou těšit na nová vozidla, která budou přizpůsobená přepravě osob na invalidním vozíku nebo dětských kočárků. Běžným standardem se stane také klimatizace,“ uvedl člen představenstva a náměstek generálního ředitele ČD pro osobní dopravu Jiří Ješeta. Ještě letos dopravce pořídí deset nových moderních autobusů. 
ČD Bus rovněž nabízí nová pracovní místa a průběžně nabírá řidiče.  Autobusový dopravce nehledá jen zaměstnance na hlavní pracovní poměr. „Uvítáme i řidiče se zájmem o jiný než hlavní pracovní poměr. Protože nejsme a nebudeme vázáni jednou lokalitou, můžeme nabídnout pracovní příležitosti napříč celou republikou,“ doplnil Svojanovský.
ČD koupily společnost VYDOS BUS loni, kterou transformovaly do stávající dceřiné firmy ČD Bus. K pořízení vlastní autobusové dopravy vedly dopravce vysoké ceny externích dodavatelů za zajištění náhradních autobusů během výluk nebo mimořádností. 
 


Průměrné hodnocení (1 hlasů): 5

Další články této rubriky

Na palubách jídelních a bistrovozů ČD začalo jaroNa palubách jídelních a bistrovozů ČD začalo jaro

19.3.2024 - Přestože kalendář a rovnodennost svorně přisuzují první jarní den až 20. březnu, v jídelních a bistrovozech Českých drah rozkvetlo jarní menu již v polovině února. Naši stálí labužníci tak již jistě stihli většinu nových… »

České dráhy nasazují více než tři desítky hlídek ve středních ČecháchČeské dráhy nasazují více než tři desítky hlídek ve středních Čechách

15.3.2024 - Od začátku loňského září České dráhy společně se Středočeským krajem a hlavním městem Prahou zvyšují bezpečnostní opatření ve vlacích, zejména v ranních a večerních hodinách. Tato spolupráce zahrnuje nasazení více než… »

Muzeum v Lužné se chystá na novou sezonu Muzeum v Lužné se chystá na novou sezonu

12.3.2024 - ČD Muzeum v Lužné u Rakovníka se už připravuje na další sezonu. Pilně se pracovalo například na rozšíření muzejní drážky s rozchodem 600 mm a v plném proudu je údržba a obnova provozních historických vozidel nejen v Lužné,… »

 

Všechny články rubriky Hlavní zprávy

 
 
Filtr pro třídění článků
Datum od
Datum do
Železničář číslo
Rubrika