Přihlásit se do Intranetu ČD

 
 

Železničář / Hlavní zprávy / ČD ukázaly modernizovaný vůz Bdmtee pro Pardubicko

ČD ukázaly modernizovaný vůz Bdmtee pro Pardubicko

17.8.2020 – autor: MARTIN HARÁK

České dráhy představily 3. července prototyp sériového provedení modernizovaného vozu Bdmtee, o kterém jsme podrobně informovali v Železničáři číslo 7. Slavnostní prezentace se zúčastnili hejtman Pardubického kraje Martin Netolický se svým náměstkem pro dopravu Michalem Kortyšem a také náměstek generálního ředitele Českých drah pro obchod Jiří Ješeta.

ČD ukázaly modernizovaný vůz Bdmtee pro Pardubicko

Jak zdůraznil hejtman Netolický, modernizovaný vůz je výsledkem desetileté smlouvy mezi krajem aČeskými drahami, kde Pardubičtí požadovali významné zlepšení komfortu železničních vozidel. „Doba se mění acestující mají oprávněné požadavky jak napohodlné sedačky, tak namožnost připojení notebooků, mobilních telefonů či wi-fi připojení,“ řekl hejtman. Michal Kortyš zdůraznil nejen nadstandardní spolupráci sČD, ale ispokojenost sakceptací řady připomínek kraje směřujících kvylepšení interiéru. Modernizované vozy budou běžně jezdit vetřívozových soupravách typu push-pull především nakrajské páteřní trase zČeské Třebové přes Pardubice doPřelouče adále až dostředočeského Kolína.


Průměrné hodnocení (2 hlasů): 3

Další články této rubriky

Nové terminály zrychlí nákup jízdenekNové terminály zrychlí nákup jízdenek

22.4.2024 - Cestující se již mohou ve vlacích Českých drah setkat s novými prodejními terminály. Prvním krajem, kde byla nová generace zařízení MOPAJ (MObilní Prodejní Automat Jízdenek) instalována, se stal Zlínský kraj. Postupně budou… »

S jednotkami ComfortJet se seznamuje provozní personál S jednotkami ComfortJet se seznamuje provozní personál

15.4.2024 - Okamžik, kdy se moderní vlaky ComfortJet stanou vysokým standardem dálkových linek Českých drah, se rychle blíží. Aktuálně mají ČD k dispozici čtyři soupravy různého řazení s ohledem na předepsané zkoušky, které nyní… »

ČD oficiálním dopravcem MS v ledním hokeji 2024ČD oficiálním dopravcem MS v ledním hokeji 2024

11.4.2024 - Národní dopravce zajistí během letošního světového šampionátu v hokeji v Česku přepravu hokejových týmů, rozhodčích, organizátorů i fanoušků mezi místy konání zápasů v Praze a v Ostravě. V květnu vypraví sedm párů… »

 

Všechny články rubriky Hlavní zprávy

 
 
Filtr pro třídění článků
Datum od
Datum do
Železničář číslo
Rubrika