Přihlásit se do Intranetu ČD

 
 

Železničář / Hlavní zprávy / ČD oficiálním dopravcem MS v ledním hokeji 2024

ČD oficiálním dopravcem MS v ledním hokeji 2024

11.4.2024

Národní dopravce zajistí během letošního světového šampionátu v hokeji v Česku přepravu hokejových týmů, rozhodčích, organizátorů i fanoušků mezi místy konání zápasů v Praze a v Ostravě. V květnu vypraví sedm párů mimořádných spojů SC Pendolino a zajistí i transfery hokejistů mezi hotely.

ČD oficiálním dopravcem MS v ledním hokeji 2024

České dráhy jsou hrdý partner českých sportovců a fanoušků. „Už v minulosti jsme spolupracovali na zajištění přepravy hokejistů a fanoušků při světových šampionátech konaných v České republice i na Slovensku. Od 10. května vypravíme sedm párů mimořádných spojů SC Pendolino. Navíc jsme letos spolupráci prohloubili a jako oficiální dopravce zajistíme transfery hokejistů mezi hotely, stadiony a vlakovými nádražími v Praze a v Ostravě prostřednictvím naší dceřiné společnosti ČD Bus,“ řekl předseda představenstva a generální ředitel Českých drah Michal Krapinec. 
Vlaky SC Pendolino a InterCity urazí cestu mezi hlavními stanicemi v Praze a v Ostravě za 3 hod. 12 minut a nabízejí vysoký komfort cestování. Vedle klimatizovaných souprav jsou vlaky vybaveny palubní wi-fi sítí a nabízejí občerstvení v restauračních vozech nebo formou ČD Minibaru. Díky tomu nabízejí cestujícím pohodlnou a rychlou cestu mezi Prahou a Ostravou. Především pohodlí vlaků a možnost odpočinku mezi utkáními byly hlavní důvody organizátorů, proč zvolili pro cesty mezi oběma místy konání šampionátu hokejistů železnici.

Do O2 areny i do Ostravy 
České dráhy zajišťují také cesty hokejových fanoušků. Vlakem lze cestovat přímo až k pražské O2 areně, která je vzdálena pouhých 15 minut pěší chůze od libeňského nádraží. Na něm zastavuje většina vlaků z východní části republiky, například z Ostravy, Valašska, Zlínska nebo z jižní Moravy. Zastavují tam i regionální spoje linek S1 a S7 z hlavního a Masarykova nádraží v centru Prahy.
Vlakem lze pohodlně cestovat z různých míst republiky také na zápasy v ostravské Ostravar aréně. Železniční stanice Ostrava-Vítkovice leží zhruba 20 minut pěší chůze od sportovního stánku Vítkovice aréna a jezdí na ní pravidelné spoje S9 Ostrava-Svinov – Havířov – Český Těšín. České dráhy ve spolupráci se slovenskou společností ZSSK nabídnou speciální přímé spoje na trase Košice – Žilina – Ostrava-Vítkovice a zpět.
Pozici Českých drah jako oficiálního dopravce MS IIHF v ledním hokeji 2024 v Praze a v Ostravě bude připomínat také speciální hokejový polep na jedné z lokomotiv Siemens Vectron, které představují nejvýkonnější a nejrychlejší elektrické lokomotivy v České republice. 
 


Průměrné hodnocení (0 hlasů): 0

Další články této rubriky

Nové terminály zrychlí nákup jízdenekNové terminály zrychlí nákup jízdenek

22.4.2024 - Cestující se již mohou ve vlacích Českých drah setkat s novými prodejními terminály. Prvním krajem, kde byla nová generace zařízení MOPAJ (MObilní Prodejní Automat Jízdenek) instalována, se stal Zlínský kraj. Postupně budou… »

S jednotkami ComfortJet se seznamuje provozní personál S jednotkami ComfortJet se seznamuje provozní personál

15.4.2024 - Okamžik, kdy se moderní vlaky ComfortJet stanou vysokým standardem dálkových linek Českých drah, se rychle blíží. Aktuálně mají ČD k dispozici čtyři soupravy různého řazení s ohledem na předepsané zkoušky, které nyní… »

Začala obnova vjezdové části depa v Michli Začala obnova vjezdové části depa v Michli

8.4.2024 - Výměna 21 výhybek, tří kilometrů kolejí a 5,5 kilometru trakčního vedení – to vše se uskuteční při letošní komplexní modernizaci vjezdové části Centra údržby Praha jih v pražské Michli. Jedná se o dosud největší obnovu… »

 

Všechny články rubriky Hlavní zprávy

 
 
Filtr pro třídění článků
Datum od
Datum do
Železničář číslo
Rubrika