Přihlásit se do Intranetu ČD

 
 

Železničář / Zpravodajství / Tři výpravní budovy září novotou

Tři výpravní budovy září novotou

9.12.2019 – autor: JOSEF HOLEK

Výpravní budovy na části Posázavského Pacifiku v Ledečku, Kácově a Zruči nad Sázavou jsou nově zrekonstruované. Správce infastruktury za opravy zaplatil více než dvacet milionů korun.

Tři výpravní budovy září novotou

Stanice Ledečko se díky tomu může pochlubit novou fasádou, střechou a okny. Revitalizací prošly i veřejně přístupné a provozní prostory a zpevněné plochy v blízkosti budovy. Nově jsou k dispozici i veřejná WC a vnitřní i venkovní mobiliář. Nový zevnějšek má i kácovská stanice – pro cestující je k dispozici nová čekárna a pro zaměstnance SŽDC opravené prostory dopravní kanceláře s potřebným zázemím. A stejně jako v Ledečku i zde nahradily původní dřevěné WC nové mobilní toalety se zástěnou z tahokovu. Stejnými opravami si prošla i stanice ve Zruči nad Sázavou. Generální ředitel SŽDC Jiří Svoboda uvedl, že v plánu je i oprava dalších části Posázavského Pacifiku včetně výpravních budov.

 


Průměrné hodnocení (3 hlasů): 5

Další články této rubriky

Chystá se rekonstrukce trati na HavlíčkobrodskuChystá se rekonstrukce trati na Havlíčkobrodsku

19.4.2024 - Rekonstrukce osmikilometrového úseku železnice mezi Přibyslaví a Pohledem na Havlíčkobrodsku přijde bezmála na 2,8 miliardy korun. Zhotovitelem, jehož vybrala SŽ, je společnost Chládek & Tintěra. Rekonstrukce umožní zvýšit rychlost… »

Historická budova nádraží v Teplicích má původní vzhledHistorická budova nádraží v Teplicích má původní vzhled

16.4.2024 - Správa železnic dokončila rekonstrukci památkově chráněného nádraží v Teplicích. Obnovou prošla fasáda a střecha objektu a také první nástupiště včetně litinového přístřešku. Stavba začala v srpnu 2022, její celkové… »

Startuje další nostalgická sezonaStartuje další nostalgická sezona

14.4.2024 - Nová sezona v ČD Muzeu Lužná u Rakovníka odstartuje v sobotu 27. dubna, kdy se letos prvně otevřou brány pro veřejnost. Návštěvníci se mohou těšit na premiérové jízdy na prodlouženém okruhu úzkorozchodné železnice a chybět… »

 

Všechny články rubriky Zpravodajství

 
 
Filtr pro třídění článků
Datum od
Datum do
Železničář číslo
Rubrika