Přihlásit se do Intranetu ČD

 
 

Železničář / Zpravodajství / Trať z Hradce Králové do Týniště n. Orlicí se dočká modernizace

Trať z Hradce Králové do Týniště n. Orlicí se dočká modernizace

21.5.2019 – autor: MARTIN HARÁK

Dvacetikilometrový traťový úsek mezi Hradcem Králové a Týništěm nad Orlicí dostal zelenou na plánovanou modernizaci. Souhlasné stanovisko při posuzování vlivu stavby na okolí (EIA) vydalo Ministerstvo životního prostředí ČR.

Trať z Hradce Králové do Týniště n. Orlicí se dočká modernizace

Frekventovaná jednokolejná trať se dočká nejen zdvojkolejnění, ale i zvýšení maximální rychlosti až na 160 km/h. Podle správce železniční infrastruktury se samotná realizace stavby předpokládá v letech 2022 až 2026. Trať, která je nyní elektrizovaná stejnosměrným napětím 3 kV, bude navíc připravena na budoucí přepnutí na střídavou trakční soustavu 25kV 50 Hz. Traťový úsek mezi královéhradeckou metropolí a Týništěm je součástí tratě 020 Velký Osek – Choceň, která by tak měla sloužit jako alternativní spojka k prvnímu tranzitnímu koridoru. V Týništi nad Orlicí by měla navázat modernizace zbývajícího úseku do Chocně, která aktuálně prochází procesem EIA. Úseky od Hradce Králové na Prahu by měly projít postupnou modernizací v letech 2020 až 2030. 


Průměrné hodnocení (10 hlasů): 4.1

Další články této rubriky

Chystá se rekonstrukce trati na HavlíčkobrodskuChystá se rekonstrukce trati na Havlíčkobrodsku

19.4.2024 - Rekonstrukce osmikilometrového úseku železnice mezi Přibyslaví a Pohledem na Havlíčkobrodsku přijde bezmála na 2,8 miliardy korun. Zhotovitelem, jehož vybrala SŽ, je společnost Chládek & Tintěra. Rekonstrukce umožní zvýšit rychlost… »

Historická budova nádraží v Teplicích má původní vzhledHistorická budova nádraží v Teplicích má původní vzhled

16.4.2024 - Správa železnic dokončila rekonstrukci památkově chráněného nádraží v Teplicích. Obnovou prošla fasáda a střecha objektu a také první nástupiště včetně litinového přístřešku. Stavba začala v srpnu 2022, její celkové… »

Startuje další nostalgická sezonaStartuje další nostalgická sezona

14.4.2024 - Nová sezona v ČD Muzeu Lužná u Rakovníka odstartuje v sobotu 27. dubna, kdy se letos prvně otevřou brány pro veřejnost. Návštěvníci se mohou těšit na premiérové jízdy na prodlouženém okruhu úzkorozchodné železnice a chybět… »

 

Všechny články rubriky Zpravodajství

 
 
Filtr pro třídění článků
Datum od
Datum do
Železničář číslo
Rubrika