Železničář / Zpravodajství / Restaurační vozy Českých drah lákají na nové menu
Restaurační vozy Českých drah lákají na nové menu
18.7.2023
Pórková polévka, cuketové placky s uzeným sýrem, šťouchané brambory a nakládaná zelenina, španělský ptáček s jasmínovou rýží nebo koláč s rybízem a rebarborou, s mandlovou drobenkou, sypaný čokoládou. To jsou novinky, které cestujícím od konce května nabízí ČD Restaurant.
Letní nabídku ČD Restaurant pro vás opět připravil juniorský národní tým kuchařů a cukrářů AKC ČR, který se v těchto měsících intenzivně připravuje na světovou kuchařskou olympiádu IKA 2024 ve Stuttgartu. Při tvorbě nového menu mladí kuchaři využili letní suroviny a zajímavě je zkombinovali s již osvědčenými. Kromě sezonních jídel si cestující mohou pochutnat i na stálé nabídce, jejíž ikonickou položkou je svíčková. Nejprodávanějším jídlem posledních let je pak další klasika, kuřecí řízek s bramborovým salátem. Již pátým rokem nabízí jídelní vozy ve spolupráci s pivovarem Chroust vlastní řemeslné pivo Union, které je u cestujících velmi oblíbené i díky etiketě s železničním motivem.
Další články této rubriky
Nádraží v Klatovech projde kompletní rekonstrukcí
5.2.2025 - Správa železnic počátkem prosince zahájila celkovou rekonstrukci nádražní budovy v Klatovech. Obnovou projde jak odbavovací hala, tak i obě křídla památkově chráněného objektu. Stavba přinese účelnější využití interiéru… »
Začala modernizace železničního uzlu Česká Třebová
1.2.2025 - Na přelomu roku začala modernizace železničního uzlu Česká Třebová. Správa železnic tak zahájila jednu z nejvýznamnějších staveb za 17,132 miliardy korun. Staví se za provozu. Soutěž vyhrály společnosti Eurovia CZ; Strabag Rail;… »
Dopravce splnil podmínky dle normy ISO 50001
31.1.2025 - Na základě Českým drahám udělených certifikací dle normy ISO 50001 se od 25. až 29. listopadu 2024 uskutečnil recertifikační audit zaměřený na plnění požadavků implementace normy v oblasti hospodaření s energií smluvně… »