Přihlásit se do Intranetu ČD

 
 

Železničář / Zpravodajství / Odborníci jednali na konferenci v Pardubicích

Odborníci jednali na konferenci v Pardubicích

20.5.2022

V prostorách pardubického hlavního nádraží se 13. dubna uskutečnil již VIII. ročník Železniční konference Pardubice. Hlavním tématem letošního ročníku byla role kritické dopravní infrastruktury, odolnost vůči hrozbám, role veřejné železniční dopravy v období inflace a turbulentních změn ve společnosti.

Odborníci jednali na konferenci v Pardubicích

Do Pardubic se sjeli nejen železniční experti, ale také političtí představitelé. Generální ředitel Michal Krapinec společně s náměstkem pro osobní dopravu prezentovali pozici národního dopravce ve světle nových bezpečnostních, humanitárních výzev a také roli veřejné železniční dopravy. Připomněli si tak, s jakou rychlostí dokázaly České dráhy zareagovat na pomoc válkou postižené Ukrajině, a jakou klíčovou roli zaujímá v tomto konfliktu železnice. Na konferenci představil ministr dopravy Martin Kupka dopravní strategii ČR a reakci vlády na aktuální bezpečnostní výzvy. Jiří Svoboda, generální ředitel SŽ, informoval účastníky konference o založení nové telematické společnosti SŽT (Správa železničních technologií) ve snaze zajistit si chod IT zakázek vlastními silami a nebýt tak závislý na externím trhu. 


Průměrné hodnocení (0 hlasů): 0

Další články této rubriky

Chystá se elektrifikace trati z Českých Velenic do Veselí nad Lužnicí Chystá se elektrifikace trati z Českých Velenic do Veselí nad Lužnicí

24.4.2024 - Správa železnic vybrala projektanta pro rekonstrukci a elektrizaci trati v úseku mezi Českými Velenicemi a Veselím nad Lužnicí. Stavba má umožnit provoz přímých elektrických vlaků na trati z Vídně přes Gmünd do Prahy. Traťová… »

Vlaky jezdí i mezi školními lavicemiVlaky jezdí i mezi školními lavicemi

23.4.2024 - V několika partnerských středních školách Českých drah se mohou pochlubit funkčními a skvěle vybavenými modelovými kolejišti. Jedním ze zařízení je Střední škola Edvarda Beneše v Břeclavi. »

Chystá se rekonstrukce trati na HavlíčkobrodskuChystá se rekonstrukce trati na Havlíčkobrodsku

19.4.2024 - Rekonstrukce osmikilometrového úseku železnice mezi Přibyslaví a Pohledem na Havlíčkobrodsku přijde bezmála na 2,8 miliardy korun. Zhotovitelem, jehož vybrala SŽ, je společnost Chládek & Tintěra. Rekonstrukce umožní zvýšit rychlost… »

 

Všechny články rubriky Zpravodajství

 
 
Filtr pro třídění článků
Datum od
Datum do
Železničář číslo
Rubrika