Železničář / Zpravodajství / Nové menu JLV připomíná podzim v Lánech
Nové menu JLV připomíná podzim v Lánech
28.8.2018 – autor: JOSEF HOLEK
Cestující Českých drah si mohou v jídelních a bistrovozech pochutnat na pokrmech nové sezonní nabídky. Společnost JLV, která poskytuje cateringové služby ve vlacích národního dopravce, připravuje v rámci 100. výročí založení Československa pokrmy, které si pro sebe a své hosty nechával s oblibou připravovat určitě i Tomáš Garrigue Masaryk.

Z podzimního menu, jež charakterizují výrazné chutě, si je možné objednat nezahuštěnou bramborovou polévku s lesními houbami, klasického španělského ptáčka s dušenou rýží, pečené kachní stehno s jablky, rozmarýnovými brambory a nudličkami červené řepy, opečený černý kořen s krémovou pažitkovou omáčkou a bramborovými špalíčky anebo kynutý švestkový knedlík s cukrovou strouhankou a medovou zakysanou smetanou. Ke svačině přijde k duhu sendvič s kozím sýrem, rukolou a brusinkami anebo kuskusový salát s dýní a sýrem feta. Na přípravě menu se podílí kuchaři JLV společně s mistry kulinářského umění z Asociace kuchařů a cukrářů ČR. Nabídka je platná od 28. 8. do 28. 11. 2018.
Další články této rubriky
Časopis Železničář po mnoha desetiletích skončil
30.4.2025 - Dubnové číslo Železničáře, které vyšlo 3. 4., je tak trochu zvláštní. Ne snad svým obsahem, ten je jako obvykle věnován novinkám a dění na Českých drahách a na železnici obecně. Výjimečné je toto vydání tím, že se jedná… »
Uspořádali jsme odborný seminář pro stipendisty
30.4.2025 - Na konci března jsme pro naše stipendisty uspořádali ČD Akademii, abychom je podpořili v jejich odborném rozvoji a přípravě na práci strojvedoucí. Odborného semináře se zúčastnila skupinka stipendistů, kteří studují na našich… »
Libeňský přesmyk odstraní úzké hrdlo na koridoru
28.4.2025 - Správa železnic hledá zhotovitele dokumentace pro povolení stavby Libeňského přesmyku. Přebudování trati mezi Libní a Malešicemi pomůže odstranit kritické místo, které dnes představuje úrovňové křížení vlaků ve východní… »