Přihlásit se do Intranetu ČD

 
 

Železničář / Zpravodajství / Nádraží v Železné Rudě září novotou

Nádraží v Železné Rudě září novotou

8.1.2019 – autor: JOSEF HOLEK Foto: SŽDC

Částečnou opravou prošla nádražní budova v Železné Rudě-Alžbětíně. Revitalizace zahrnovala výměnu částí krovu a střechy, které byly ve velmi špatném stavu. Střecha nad celou budovou byla dále chemicky ošetřena a napuštěna speciální sanační ochrannou penetrací.

Nádraží v Železné Rudě září novotou

Nové jsou například i klempířské prvky. Dále se dělníci pustili do opravy obložení štítů střechy a horních pater a přezdili komíny tak, aby se jejich vzhled co nejvíce přiblížil historickému rázu budovy. Zásadně byl opraven i nástupištní přístřešek, kde byla vyměněna krytina a barevně sjednocena se všemi novými klempířskými prvky. Opravená jsou také všechna kamenná schodiště. Opravu budovy z roku 1877 zahájila SŽDC v září 2017. Náklady dosáhly výše šesti milionů korun. Nedávno byly rekonstruovány i historické budovy nádraží v Božejovicích a Katovicích na jihu Čech. Cílem rozsáhlé rekonstrukce obou objektů bylo především odstranit nevyhovující prvky a vrátit jim historický vzhled. V těchto případech vyšly opravy na celkových bezmála devět milionů korun.


Průměrné hodnocení (6 hlasů): 4.83

Další články této rubriky

Historická budova nádraží v Teplicích má původní vzhledHistorická budova nádraží v Teplicích má původní vzhled

16.4.2024 - Správa železnic dokončila rekonstrukci památkově chráněného nádraží v Teplicích. Obnovou prošla fasáda a střecha objektu a také první nástupiště včetně litinového přístřešku. Stavba začala v srpnu 2022, její celkové… »

Startuje další nostalgická sezonaStartuje další nostalgická sezona

14.4.2024 - Nová sezona v ČD Muzeu Lužná u Rakovníka odstartuje v sobotu 27. dubna, kdy se letos prvně otevřou brány pro veřejnost. Návštěvníci se mohou těšit na premiérové jízdy na prodlouženém okruhu úzkorozchodné železnice a chybět… »

ČD v létě posílí spojení mezi Prahou a BerlínemČD v létě posílí spojení mezi Prahou a Berlínem

10.4.2024 - České dráhy společně s německým dopravcem Deutsche Bahn rozšíří na letní sezonu provoz vlaků mezi Prahou a Berlínem. Pro cestu mezi oběma metropolemi cestujícím nabídnou od 10. června až do 15. září 2024 každý den dodatečný… »

 

Všechny články rubriky Zpravodajství

 
 
Filtr pro třídění článků
Datum od
Datum do
Železničář číslo
Rubrika