Přihlásit se do Intranetu ČD

 
 

Železničář / Zpravodajství / Nadační fond Skupiny ČD rozdělil další pomoc

Nadační fond Skupiny ČD rozdělil další pomoc

9.3.2024

Správní rada Nadačního fondu Skupiny ČD – Železnice srdcem vyhověla 24 žádostem o pomoc. Prostřednictvím NFŽS se tak dostane pomoci 24 rodinám, které se ocitly ve složité životní situaci. Celkově byla rozdělena částka ve výši 6,5 milionů korun.

Nadační fond Skupiny ČD rozdělil další pomoc

Finanční zdroje jsou klíčové pro pokrytí nejrůznějších potřeb od léčebných výdajů přes podporu vzdělávání dětí pořízením nezbytných pomůcek až po zajištění základních životních potřeb těch, kteří se nacházejí v tíživé situaci. „Mezi příjemci pomoci je i rodina našeho kolegy strojvedoucího, který zahynul při tragické nehodě 24. ledna na přejezdu u Dolní Lutyně,“ řekl Michal Krapinec, předseda správní rady NFŽS a generální ředitel ČD. Fond vznikl v polovině roku 2020. Od jeho vzniku společnými silami pomohl téměř 200 našim kolegům železničářům a jejich rodinám, kteří nás potřebovali v těch nejtěžších chvílích. Pomoc se přitom neomezuje pouze na zaměstnance Skupiny ČD a podporu tak získávají i kolegové z řad zaměstnanců Správy železnic a dalších dopravců a firem, které na české železnici působí. V loňském roce pomohl Nadační fond v pěti desítkách případů a vyplatil pomoc ve výši 5 767 500 Kč. Od svého založení tak fond vyplatil pomoc ve výši 13 810 000 Kč.


Průměrné hodnocení (0 hlasů): 0

Další články této rubriky

Železniční skanzen ve Střezimíři bude lákat na drezíny i výletní vláčekŽelezniční skanzen ve Střezimíři bude lákat na drezíny i výletní vláček

28.4.2024 - Starosta obce Střezimíř Miloš Jelínek, člen představenstva Českých drah Jiří Ješeta a Jan Šatava ze společnosti Railway Capital podepsali na začátku března memorandum o spolupráci při prezentaci železniční dopravy v areálu… »

Chystá se elektrifikace trati z Českých Velenic do Veselí nad Lužnicí Chystá se elektrifikace trati z Českých Velenic do Veselí nad Lužnicí

24.4.2024 - Správa železnic vybrala projektanta pro rekonstrukci a elektrizaci trati v úseku mezi Českými Velenicemi a Veselím nad Lužnicí. Stavba má umožnit provoz přímých elektrických vlaků na trati z Vídně přes Gmünd do Prahy. Traťová… »

Vlaky jezdí i mezi školními lavicemiVlaky jezdí i mezi školními lavicemi

23.4.2024 - V několika partnerských středních školách Českých drah se mohou pochlubit funkčními a skvěle vybavenými modelovými kolejišti. Jedním ze zařízení je Střední škola Edvarda Beneše v Břeclavi. »

 

Všechny články rubriky Zpravodajství

 
 
Filtr pro třídění článků
Datum od
Datum do
Železničář číslo
Rubrika