Přihlásit se do Intranetu ČD

 
 

Železničář / Zpravodajství / Na lokálky u Řípu vyjel zvláštní vlak

Na lokálky u Řípu vyjel zvláštní vlak

21.6.2022

Putování Podřipskými lokálkami – tak se jmenovala akce, kterou první květnovou sobotu uspořádal podřipský patriot a strojvedoucí OŘOD Západ SLČ Straškov Jan šafránek. Červená souprava s názvem Podřipská střela složená ze dvou motorových a jednoho přípojného vozu se 120 cestujícími projela během celého dne několik lokálních tratí okolo Řípu, včetně těch s nulovým nebo pouze sezonním provozem.

Na lokálky u Řípu vyjel zvláštní vlak

Na programu bylo několik foto-zastávek pro železniční fanoušky, zajížďka do depa v Lounech s otočením motoráku na točně, návštěva Železničního muzea ve Zlonicích a rovněž svezení historickým autobusem Karosa. Akce přilákala nejen fanoušky železnice, ale také rodiny s dětmi, zahraniční, zejména německé fotografy, a současné i bývalé drážní zaměstnance. Jarní počasí výpravě přálo. Poděkování patří těm, kteří se na organizaci podíleli, zejména výpravčím v Kralupech nad Vltavou, strojmistrům a zaměstnancům depa v Lounech, Železničnímu muzeu Zlonice, Tomáši Čechovi, strojvedoucímu Dominiku Srbovi a odbornému dozoru panu Janu Janouchovi.


Průměrné hodnocení (4 hlasů): 3

Další články této rubriky

Chystá se rekonstrukce trati na HavlíčkobrodskuChystá se rekonstrukce trati na Havlíčkobrodsku

19.4.2024 - Rekonstrukce osmikilometrového úseku železnice mezi Přibyslaví a Pohledem na Havlíčkobrodsku přijde bezmála na 2,8 miliardy korun. Zhotovitelem, jehož vybrala SŽ, je společnost Chládek & Tintěra. Rekonstrukce umožní zvýšit rychlost… »

Historická budova nádraží v Teplicích má původní vzhledHistorická budova nádraží v Teplicích má původní vzhled

16.4.2024 - Správa železnic dokončila rekonstrukci památkově chráněného nádraží v Teplicích. Obnovou prošla fasáda a střecha objektu a také první nástupiště včetně litinového přístřešku. Stavba začala v srpnu 2022, její celkové… »

Startuje další nostalgická sezonaStartuje další nostalgická sezona

14.4.2024 - Nová sezona v ČD Muzeu Lužná u Rakovníka odstartuje v sobotu 27. dubna, kdy se letos prvně otevřou brány pro veřejnost. Návštěvníci se mohou těšit na premiérové jízdy na prodlouženém okruhu úzkorozchodné železnice a chybět… »

 

Všechny články rubriky Zpravodajství

 
 
Filtr pro třídění článků
Datum od
Datum do
Železničář číslo
Rubrika