Přihlásit se do Intranetu ČD

 
 

Železničář / Zpravodajství / Na Dny NATO vypravily ČD desítky posilových spojů

Na Dny NATO vypravily ČD desítky posilových spojů

25.9.2017 – autor: PETR SLONEK

České dráhy jako oficiální dopravce Dnů NATO a Dnů Vzdušných sil AČR i letos usnadnily lidem cestu na největší středoevropskou vojensko-aviatickou show, která se uskutečnila od 16. do 17. září v prostorách Letiště Leoše Janáčka Ostrava.

Na Dny NATO vypravily ČD desítky posilových spojů
Národní dopravce vypravil speciální dálkové vlaky z Prahy, Brna a Olomouce až do Mošnova – z metropole vyrazil například railjet. Ve stanici Studénka mimořádně zastavila řada spojů včetně vlaků SC Pendolino, které zde jinak běžně projíždí. Posílení se ve dnech konání akce dočkala i regionální osobní doprava. ČD vypravily zvláštní osobní vlaky, takže s prokladem pravidelných spojů jezdily ve špičkách zhruba každých 30 minut. Posíleny byly i vybrané soupravy od 7 do 19 hodin mezi Ostravou a zastávkou Mošnov, Ostrava Airport, přičemž na spojích byly nasazeny dvě jednotky CityElefant a kapacita této zdvojené soupravy činila cca 600 míst k sezení.

Průměrné hodnocení (1 hlasů): 1

Další články této rubriky

Chystá se rekonstrukce trati na HavlíčkobrodskuChystá se rekonstrukce trati na Havlíčkobrodsku

19.4.2024 - Rekonstrukce osmikilometrového úseku železnice mezi Přibyslaví a Pohledem na Havlíčkobrodsku přijde bezmála na 2,8 miliardy korun. Zhotovitelem, jehož vybrala SŽ, je společnost Chládek & Tintěra. Rekonstrukce umožní zvýšit rychlost… »

Historická budova nádraží v Teplicích má původní vzhledHistorická budova nádraží v Teplicích má původní vzhled

16.4.2024 - Správa železnic dokončila rekonstrukci památkově chráněného nádraží v Teplicích. Obnovou prošla fasáda a střecha objektu a také první nástupiště včetně litinového přístřešku. Stavba začala v srpnu 2022, její celkové… »

Startuje další nostalgická sezonaStartuje další nostalgická sezona

14.4.2024 - Nová sezona v ČD Muzeu Lužná u Rakovníka odstartuje v sobotu 27. dubna, kdy se letos prvně otevřou brány pro veřejnost. Návštěvníci se mohou těšit na premiérové jízdy na prodlouženém okruhu úzkorozchodné železnice a chybět… »

 

Všechny články rubriky Zpravodajství

 
 
Filtr pro třídění článků
Datum od
Datum do
Železničář číslo
Rubrika