Přihlásit se do Intranetu ČD

 
 

Železničář / Zpravodajství / Na 39 přejezdech letos přibudou závory

Na 39 přejezdech letos přibudou závory

12.3.2020 – autor: REDAKCE

Trend zvyšování bezpečnosti na železnici pokračuje i letos. Správa železnic v letošním roce doplní závory u 39 přejezdů. Stane se tak především s ohledem na nepříznivé statistiky mimořádných událostí způsobených řidiči vozidel na přejezdech.

Na 39 přejezdech letos přibudou závory

Podle statistik připadá v ČR 2,6 obětí na 1 000 přejezdů, zatímco v EU se jedná o 2,8 obětí na stejný počet úrovňových křížení. Závěry vyšetřování nehod ukazují, že největší podíl na jejich vzniku je způsoben nepozorností a porušováním pravidel silničního provozu ze strany řidičů motorových vozidel. Generální ředitel Správy železnic Jiří Svoboda uvedl, že masivní investice do zabezpečení přejezdů v uplynulých letech mají své opodstatnění a začínají se již projevovat v praxi. Počet nehod na železničních přejezdech se totiž dlouhodobě daří snižovat. Správa doplní závory na osmnácti přejezdech na silnicích 1. třídy. Na komunikacích 2. třídy jich bude deset, na křížení železnice se silnicí 3. třídy instaluje jedenáct břeven. Kromě toho bude dalších třináct přejezdů situovaných na „trojkách“ nově doplněno o výstražnou světelnou signalizaci.


Průměrné hodnocení (5 hlasů): 4.8

Další články této rubriky

Vlaky jezdí i mezi školními lavicemiVlaky jezdí i mezi školními lavicemi

23.4.2024 - V několika partnerských středních školách Českých drah se mohou pochlubit funkčními a skvěle vybavenými modelovými kolejišti. Jedním ze zařízení je Střední škola Edvarda Beneše v Břeclavi. »

Chystá se rekonstrukce trati na HavlíčkobrodskuChystá se rekonstrukce trati na Havlíčkobrodsku

19.4.2024 - Rekonstrukce osmikilometrového úseku železnice mezi Přibyslaví a Pohledem na Havlíčkobrodsku přijde bezmála na 2,8 miliardy korun. Zhotovitelem, jehož vybrala SŽ, je společnost Chládek & Tintěra. Rekonstrukce umožní zvýšit rychlost… »

Historická budova nádraží v Teplicích má původní vzhledHistorická budova nádraží v Teplicích má původní vzhled

16.4.2024 - Správa železnic dokončila rekonstrukci památkově chráněného nádraží v Teplicích. Obnovou prošla fasáda a střecha objektu a také první nástupiště včetně litinového přístřešku. Stavba začala v srpnu 2022, její celkové… »

 

Všechny články rubriky Zpravodajství

 
 
Filtr pro třídění článků
Datum od
Datum do
Železničář číslo
Rubrika