Přihlásit se do Intranetu ČD

 
 

Železničář / Zpravodajství / Ministerstvo dopravy rozdělí peníze na opravy historických vozidel

Ministerstvo dopravy rozdělí peníze na opravy historických vozidel

19.3.2023

Ministerstvo dopravy vyhlásilo výzvu v rámci programu na obnovu historických železničních vozidel na období 2021 až 2023. Podpora přispívá k zachování technického a kulturního dědictví České republiky a rezort ji vyhlašuje každý rok.

Ministerstvo dopravy rozdělí peníze na opravy historických vozidel

Cílem programu je obnovení provozu historických železničních vozidel nebo jejich vystavování. Ministerstvo již od půlky února přijímá žádosti a stejně jako loni rozdělí mezi žadatele částku ve výši pět milionů korun. Zájemci o finanční podporu mohou letos předkládat své investiční záměry až do 30. dubna. Schválený program umožňuje kumulaci finanční podpory s veřejnými prostředky i z jiných zdrojů, a to až do výše 80 % uznatelných nákladů. Správcem programu je Odbor drážní dopravy MD. Aktuálně probíhající program navazuje na předchozí, které fungovaly od roku 2011. Každoročně je z něj podpořena obnova přibližně desítky kusů železniční techniky. České dráhy v minulosti například získaly peníze na obnovu nákladního vozu G.


Průměrné hodnocení (1 hlasů): 5

Další články této rubriky

Království železnic spouští prodej vstupenek on-lineKrálovství železnic spouští prodej vstupenek on-line

18.3.2024 - Inflace trápí nás všechny a výjimkou není ani pražské Království železnic, které muselo pro letošní rok upravit ceny směrem vzhůru. Dobrou zprávou je, že díky nově spuštěnému on-line prodeji vstupenek se můžete do… »

Skončila modernizace spojnice Pardubic a Hradce KrálovéSkončila modernizace spojnice Pardubic a Hradce Králové

16.3.2024 - Po dvou a půl letech skončila další části vytížené trati spojující Pardubice a Hradec Králové. Úsek má nově dvě koleje a dvojkolejný most přes Labe. V Rosicích nad Labem vznikla nová nástupiště a podchod. Dokončena je… »

Nádraží v Českých Budějovicích opět září novotouNádraží v Českých Budějovicích opět září novotou

14.3.2024 - Cestující mohou opět kompletně využívat budovu železničního nádraží v Českých Budějovicích. Oprava trvala téměř čtyři roky a stála více než miliardu korun. Po celou dobu byla vždy část budovy uzavřená. »

 

Všechny články rubriky Zpravodajství

 
 
Filtr pro třídění článků
Datum od
Datum do
Železničář číslo
Rubrika