Železničář / Zpravodajství / Menu nabídne i bezlepkový pokrm
Menu nabídne i bezlepkový pokrm
3.8.2016 – autor: JOSEF HOLEK
Babiččina bramborová polévka jako předkrm, pečený králičí hřbet se staročeskými bramborami a kedlubnovým zelím coby bezlepkový pokrm, hovězí plec s rajčatovou omáčkou a těstovinami. Pro gurmány zapečené palačinky se špenátem a sýrovou omáčkou jako hlavní jídlo, moučník s višňovou omáčkou a zakysanou smetanou coby dezert a pro hladovce sendvič s rajčaty, mozzarellou, rukolou a bazalkovým máslem.
To je výpis z nového sezonního menu, které si bude možné od 3. srpna objednat ve vozech ČD Restaurant. Pokrmy nahradí dosavadní nabídku, které vévodily chřestová polévka nebo vepřová panenka na barevném pepři. Tradiční svíčková však zůstává na svém místě. Výběr jídel je od prezidenta Asociace kuchařů a cukrářů ČR Miroslava Kubce. Jídla pro ČD Restaurant připravuje společnost JLV.
Další články této rubriky
Železniční skanzen ve Střezimíři bude lákat na drezíny i výletní vláček
28.4.2024 - Starosta obce Střezimíř Miloš Jelínek, člen představenstva Českých drah Jiří Ješeta a Jan Šatava ze společnosti Railway Capital podepsali na začátku března memorandum o spolupráci při prezentaci železniční dopravy v areálu… »
Chystá se elektrifikace trati z Českých Velenic do Veselí nad Lužnicí
24.4.2024 - Správa železnic vybrala projektanta pro rekonstrukci a elektrizaci trati v úseku mezi Českými Velenicemi a Veselím nad Lužnicí. Stavba má umožnit provoz přímých elektrických vlaků na trati z Vídně přes Gmünd do Prahy. Traťová… »
Vlaky jezdí i mezi školními lavicemi
23.4.2024 - V několika partnerských středních školách Českých drah se mohou pochlubit funkčními a skvěle vybavenými modelovými kolejišti. Jedním ze zařízení je Střední škola Edvarda Beneše v Břeclavi. »