Železničář / Zpravodajství / Menu nabídne i bezlepkový pokrm
Menu nabídne i bezlepkový pokrm
3.8.2016 – autor: JOSEF HOLEK
Babiččina bramborová polévka jako předkrm, pečený králičí hřbet se staročeskými bramborami a kedlubnovým zelím coby bezlepkový pokrm, hovězí plec s rajčatovou omáčkou a těstovinami. Pro gurmány zapečené palačinky se špenátem a sýrovou omáčkou jako hlavní jídlo, moučník s višňovou omáčkou a zakysanou smetanou coby dezert a pro hladovce sendvič s rajčaty, mozzarellou, rukolou a bazalkovým máslem.

To je výpis z nového sezonního menu, které si bude možné od 3. srpna objednat ve vozech ČD Restaurant. Pokrmy nahradí dosavadní nabídku, které vévodily chřestová polévka nebo vepřová panenka na barevném pepři. Tradiční svíčková však zůstává na svém místě. Výběr jídel je od prezidenta Asociace kuchařů a cukrářů ČR Miroslava Kubce. Jídla pro ČD Restaurant připravuje společnost JLV.
Další články této rubriky
Muzejní Brejlovec pomáhal s likvidací následků nehody
10.4.2025 - Legendární motorová lokomotiva T 478.3001 ze sbírky historických vozidel Českých drah pomáhala s likvidací následků nehody, která se stala na konci února nedaleko Hustopečí nad Bečvou. Při mimořádné události vykolejil nákladní… »
Bateriové RegioPantery ČD přilákaly další cestující
6.4.2025 - Čtyři bateriové jednotky RegioPanter najely v Moravskoslezském kraji už 170 tisíc kilometrů. V provozu jsou od poloviny prosince 2024 na trati z Ostravy přes Studénku a Štramberk do Veřovic. Nasazení vlaků s tímto alternativním pohonem… »
Půjčovny jízdní kol ČD Bike od letoška fungují celoročně
5.4.2025 - Půjčovny jízdních kol, které České dráhy provozují pod značkou ČD Bike, nabízejí služby od letoška nově celoročně. Provozovny fungují na nádražích ve větších městech nebo turisticky atraktivních lokalitách. Zákazníci… »