Zpravodajství / Menu nabídne i bezlepkový pokrm
Menu nabídne i bezlepkový pokrm
3.8.2016 – autor: JOSEF HOLEK
Babiččina bramborová polévka jako předkrm, pečený králičí hřbet se staročeskými bramborami a kedlubnovým zelím coby bezlepkový pokrm, hovězí plec s rajčatovou omáčkou a těstovinami. Pro gurmány zapečené palačinky se špenátem a sýrovou omáčkou jako hlavní jídlo, moučník s višňovou omáčkou a zakysanou smetanou coby dezert a pro hladovce sendvič s rajčaty, mozzarellou, rukolou a bazalkovým máslem.
To je výpis z nového sezonního menu, které si bude možné od 3. srpna objednat ve vozech ČD Restaurant. Pokrmy nahradí dosavadní nabídku, které vévodily chřestová polévka nebo vepřová panenka na barevném pepři. Tradiční svíčková však zůstává na svém místě. Výběr jídel je od prezidenta Asociace kuchařů a cukrářů ČR Miroslava Kubce. Jídla pro ČD Restaurant připravuje společnost JLV.
Další články této rubriky
Uspořádali jsme odborný seminář pro stipendisty
30.4.2025 - Na konci března jsme pro naše stipendisty uspořádali ČD Akademii, abychom je podpořili v jejich odborném rozvoji a přípravě na práci strojvedoucí. Odborného semináře se zúčastnila skupinka stipendistů, kteří studují na našich… »
Libeňský přesmyk odstraní úzké hrdlo na koridoru
28.4.2025 - Správa železnic hledá zhotovitele dokumentace pro povolení stavby Libeňského přesmyku. Přebudování trati mezi Libní a Malešicemi pomůže odstranit kritické místo, které dnes představuje úrovňové křížení vlaků ve východní… »
SŽ vybrala stavitele první části rychlotrati Brno - Přerov
25.4.2025 - Modernizace první části trati z Brna do Přerova začíná, Správa železnic vybrala zhotovitele prací mezi Nezamyslicemi a Kojetínem. Nejlepší nabídku ve výši 6,69 miliardy korun podaly společnosti STRABAG Rail, EUROVIA CZ a PORR. Stavba… »
