Přihlásit se do Intranetu ČD

 
 

Železničář / Zpravodajství / Klub dopravní historie oslavil 20. výročí

Klub dopravní historie oslavil 20. výročí

28.5.2023

Už 20 let činnosti si na konci března připomněli stávající i bývalí členové Klubu dopravní historie (KDH) při Domě dětí a mládeže v Praze 5. Slavnostní výroční schůzka se uskutečnila v secesním historickém salonku Českých drah na pražském hlavním nádraží. Dorazili zástupci ČD, organizace ROPID či Magistrátu hl. m. Prahy.

Klub dopravní historie oslavil 20. výročí

A 22. dubna 2023 se pak všichni zájemci z klubu sešli na jízdě zvláštního historického vlaku, aby výročí KDH ještě jednou oslavili. KDH sdružuje ve svých řadách děti a mládež se zájmem o různé formy dopravy, a to jak současné, tak i o její historii. Klub vyvíjí činnost při pravidelných schůzkách, exkurzích na dopravně zajímavá pracoviště (ČD, SŽ, dopravní podniky), a to jak v ČR, tak i v zahraničí. Součástí jeho činnosti jsou i dopravně zaměřené výlety a výuka na PC – simulace provozu. Sbírá a sdílí nejčerstvější informace z provozu různých zajímavých vozidel či akcí. KDH zároveň pomáhá mládeži při volbě povolání a tím přispívá i k získávání nových zaměstnanců ČD. Úzce spolupracuje především s Odborem oblastního centra obchodu Střed.


Průměrné hodnocení (0 hlasů): 0

Další články této rubriky

Království železnic spouští prodej vstupenek on-lineKrálovství železnic spouští prodej vstupenek on-line

18.3.2024 - Inflace trápí nás všechny a výjimkou není ani pražské Království železnic, které muselo pro letošní rok upravit ceny směrem vzhůru. Dobrou zprávou je, že díky nově spuštěnému on-line prodeji vstupenek se můžete do… »

Skončila modernizace spojnice Pardubic a Hradce KrálovéSkončila modernizace spojnice Pardubic a Hradce Králové

16.3.2024 - Po dvou a půl letech skončila další části vytížené trati spojující Pardubice a Hradec Králové. Úsek má nově dvě koleje a dvojkolejný most přes Labe. V Rosicích nad Labem vznikla nová nástupiště a podchod. Dokončena je… »

Nádraží v Českých Budějovicích opět září novotouNádraží v Českých Budějovicích opět září novotou

14.3.2024 - Cestující mohou opět kompletně využívat budovu železničního nádraží v Českých Budějovicích. Oprava trvala téměř čtyři roky a stála více než miliardu korun. Po celou dobu byla vždy část budovy uzavřená. »

 

Všechny články rubriky Zpravodajství

 
 
Filtr pro třídění článků
Datum od
Datum do
Železničář číslo
Rubrika