Přihlásit se do Intranetu ČD

 
 

Železničář / Zpravodajství / Jaroměř získala nový terminál i nádraží

Jaroměř získala nový terminál i nádraží

17.7.2020 – autor: MARTIN HARÁK

Východočeská Jaroměř, která je důležitou železniční křižovatkou v Královéhradeckém kraji, dostane v červenci postupně k dispozici nejen dvě zbrusu nová ostrovní nástupiště, ale i nový terminál autobusové dopravy, který se nachází před nádražím.

Jaroměř získala nový terminál i nádraží

Na autobusovém terminálu, kam směřují všechny přípojné regionální spoje, vznikla také cyklověž pro více než sto jízdních kol a nedaleko i parkoviště pro asi devadesát automobilů. Rekonstrukcí prošel tamní železniční uzel, kde Správa železnic přestavěla takřka celé kolejiště a díky novému zabezpečovacímu zařízení se zvýší nejen bezpečnost, ale i rychlost vlaků. Zákazníci Českých drah, kteří využívají rychlíkové i regionální spoje, budou moci využívat nová vysoká nástupiště, která umožní pohodlnější nastupování do vlaků, ale také podchod a výtahy na nástupiště. Tím ale práce na stanici nekončí, neboť v příštím roce má získat nový kabát také výpravní budova, která projde celkovou rekonstrukcí.


Průměrné hodnocení (1 hlasů): 5

Další články této rubriky

Království železnic spouští prodej vstupenek on-lineKrálovství železnic spouští prodej vstupenek on-line

18.3.2024 - Inflace trápí nás všechny a výjimkou není ani pražské Království železnic, které muselo pro letošní rok upravit ceny směrem vzhůru. Dobrou zprávou je, že díky nově spuštěnému on-line prodeji vstupenek se můžete do… »

Skončila modernizace spojnice Pardubic a Hradce KrálovéSkončila modernizace spojnice Pardubic a Hradce Králové

16.3.2024 - Po dvou a půl letech skončila další části vytížené trati spojující Pardubice a Hradec Králové. Úsek má nově dvě koleje a dvojkolejný most přes Labe. V Rosicích nad Labem vznikla nová nástupiště a podchod. Dokončena je… »

Nádraží v Českých Budějovicích opět září novotouNádraží v Českých Budějovicích opět září novotou

14.3.2024 - Cestující mohou opět kompletně využívat budovu železničního nádraží v Českých Budějovicích. Oprava trvala téměř čtyři roky a stála více než miliardu korun. Po celou dobu byla vždy část budovy uzavřená. »

 

Všechny články rubriky Zpravodajství

 
 
Filtr pro třídění článků
Datum od
Datum do
Železničář číslo
Rubrika