Přihlásit se do Intranetu ČD

 
 

Železničář / Zpravodajství / Hokejový triumf připomíná zlatý Vectron Českých drah

Hokejový triumf připomíná zlatý Vectron Českých drah

7.7.2024

Speciální překvapení nachystaly České dráhy pro fanoušky železnice a hokeje. Na počest světových šampionů ČD polepily lokomotivu Vectron, která se oblékla do mistrovského zlatého nátěru s nápisem „Hoši, děkujem“.

Hokejový triumf připomíná zlatý Vectron Českých drah

„České dráhy jsou hrdé, že se jako oficiální dopravce mohly podílet na organizaci světového šam-pionátu, který se díky úspěchu našich reprezentantů stal pro nás všechny nezapomenutelným zá-žitkem. Nyní bude jejich triumf připomínat na železnici zlatá lokomotiva Vectron,“ řekl Michal Krapinec, generální ředitel ČD. Zlatý Vectron se poprvé představil veřejnosti na pražském Regio-nálním dnu železnice v depu Vršovice. Křtu se ujali světový hokejový šampion Lukáš Sedlák, ministr dopravy Martin Kupka a šéf ČD Krapinec. Poté byl stroj 193.031 nasazen do běžného provozu a k vidění je například na spojích Slovácký expres nebo Zlínský expres. Lokomotivy Vectron jsou nejmodernější elektrické lokomotivy z produkce společnosti Siemens Mobility. Čes-ké dráhy provozují stroje s maximální rychlostí 200 km/h a objednaly lokomotivy s rychlostí 230 km/h. Jejich výkon je 6 400 kW a jsou vybaveny pro provoz na napájecí soustavy 3 kV DC, 25 kV 50 Hz AC a 15 kV 16,7 Hz AC. 


Průměrné hodnocení (0 hlasů): 0

Další články této rubriky

Potenciál trati z Českých Budějovic do Lince posoudí studie Potenciál trati z Českých Budějovic do Lince posoudí studie

24.10.2024 - Budoucí kapacitní možnosti trasy Praha – České Budějovice – Linec pro osobní i nákladní dopravu v evropském, mezistátním a regionálním kontextu posoudí společná studie Správy železnic a rakouského správce železniční… »

Do Krupky přijel po 17 letech pravidelný vlak po Kozí drázeDo Krupky přijel po 17 letech pravidelný vlak po Kozí dráze

21.10.2024 - Zástupy místních i turistů se přišly o víkendu 21. a 22. září 2024 podívat na první provozní víkend znovuobnovené trati z Telnice do Krupky. Po této devítikilometrové části takzvané Kozí dráhy projel poslední vlak v roce 2010,… »

Strojírna předvedla první výhybku pro vysokorychlostní tratě Strojírna předvedla první výhybku pro vysokorychlostní tratě

19.10.2024 - Výhybkárna a strojírna (DTVS), která se v Prostějově specializuje na výrobu železničních a tramvajových výhybek, nedávno představila první v tuzemsku sestrojenou výhybku určenou pro vysokorychlostní železniční tratě. Nové… »

 

Všechny články rubriky Zpravodajství

 
 
Filtr pro třídění článků
Datum od
Datum do
Železničář číslo
Rubrika