Přihlásit se do Intranetu ČD

 
 

Železničář / Zpravodajství / Hokejové fanoušky odvezl do Prahy a zpět vlakový speciál

Hokejové fanoušky odvezl do Prahy a zpět vlakový speciál

8.2.2024

Několik tisíc fanoušků podpořilo hokejisty Pardubic při lednovém utkání extraligy na ledě pražské Sparty. Značná část z nich přijela do metropole speciálně vypraveným vlakem nesoucím název Dynamo Express. Východočeši tak navázali na Olomouc, která pro své příznivce podobnou akci připravila na konci prosince.

Hokejové fanoušky odvezl do Prahy a zpět vlakový speciál

A stejně jako Hanáci i Pardubičtí v O2 areně vyhráli. Dynamo Express z východu Čech do pražské Libně vyrazil po šestnácti letech. Tehdy cestovali fanoušci Pardubic na zápas proti pražské Slavii, která v té době hrála právě v O2 areně. Každý z příznivců Dynama dostal k jízdence speciální triko s motivem vlakového výjezdu. Speciálním vlakem přijelo 17. ledna na zápas hokejové extraligy Sparta Praha - Dynamo Pardubice přibližně 1 300 fanoušků pardubického týmu. Souprava měla třináct vozů, z toho pět patrových. Z města perníku spoj vyjel v krátce po 16. hodině, po cestě se zastavil ještě v Kolíně, kde nabral další účastníky výjezdu a do Libně dorazil v 17:20. Zpátky se souprava vracela přibližně ve 21:40 a do Pardubic dorazila ve 23 hodin.


Průměrné hodnocení (0 hlasů): 0

Další články této rubriky

Železniční skanzen ve Střezimíři bude lákat na drezíny i výletní vláčekŽelezniční skanzen ve Střezimíři bude lákat na drezíny i výletní vláček

28.4.2024 - Starosta obce Střezimíř Miloš Jelínek, člen představenstva Českých drah Jiří Ješeta a Jan Šatava ze společnosti Railway Capital podepsali na začátku března memorandum o spolupráci při prezentaci železniční dopravy v areálu… »

Chystá se elektrifikace trati z Českých Velenic do Veselí nad Lužnicí Chystá se elektrifikace trati z Českých Velenic do Veselí nad Lužnicí

24.4.2024 - Správa železnic vybrala projektanta pro rekonstrukci a elektrizaci trati v úseku mezi Českými Velenicemi a Veselím nad Lužnicí. Stavba má umožnit provoz přímých elektrických vlaků na trati z Vídně přes Gmünd do Prahy. Traťová… »

Vlaky jezdí i mezi školními lavicemiVlaky jezdí i mezi školními lavicemi

23.4.2024 - V několika partnerských středních školách Českých drah se mohou pochlubit funkčními a skvěle vybavenými modelovými kolejišti. Jedním ze zařízení je Střední škola Edvarda Beneše v Břeclavi. »

 

Všechny články rubriky Zpravodajství

 
 
Filtr pro třídění článků
Datum od
Datum do
Železničář číslo
Rubrika