Přihlásit se do Intranetu ČD

 
 

Železničář / Zpravodajství / České dráhy vrátily do provozu push-pull po nehodě

České dráhy vrátily do provozu push-pull po nehodě

6.6.2023

České dráhy vrátily na konci května po opravě ve výrobním závodě do provozu přes devět měsíců odstavenou třívozovou patrovou soupravu push-pull s číslem 002. Ta nyní opět jezdí na kmenové trati Ostrava – Frýd­lant nad Ostravicí / Frenštát pod Radhoštěm.

České dráhy vrátily do provozu push-pull po nehodě

Vlak byl poškozen loni 10. srpna při střetu s nákladním automobilem na železničním přejezdu ve Frýdku-Místku, a to ještě v době svého zkušebního provozu. ČD zde pak musely nasazovat původní staré vlaky. Při nárazu do kamionu, jehož řidič nerespektoval výstražná světla na přejezdu a vjel přímo do cesty přijíždějící soupravě, byly tehdy poničeny všechny tři vozy, tedy jak nová třívozová jednotka, tak lokomotiva. V provozu je tak nyní znovu všech pět objednaných jednotek push-pull. České dráhy soupravy nasadily do provozu v prosinci 2021. 


Průměrné hodnocení (0 hlasů): 0

Další články této rubriky

Království železnic spouští prodej vstupenek on-lineKrálovství železnic spouští prodej vstupenek on-line

18.3.2024 - Inflace trápí nás všechny a výjimkou není ani pražské Království železnic, které muselo pro letošní rok upravit ceny směrem vzhůru. Dobrou zprávou je, že díky nově spuštěnému on-line prodeji vstupenek se můžete do… »

Skončila modernizace spojnice Pardubic a Hradce KrálovéSkončila modernizace spojnice Pardubic a Hradce Králové

16.3.2024 - Po dvou a půl letech skončila další části vytížené trati spojující Pardubice a Hradec Králové. Úsek má nově dvě koleje a dvojkolejný most přes Labe. V Rosicích nad Labem vznikla nová nástupiště a podchod. Dokončena je… »

Nádraží v Českých Budějovicích opět září novotouNádraží v Českých Budějovicích opět září novotou

14.3.2024 - Cestující mohou opět kompletně využívat budovu železničního nádraží v Českých Budějovicích. Oprava trvala téměř čtyři roky a stála více než miliardu korun. Po celou dobu byla vždy část budovy uzavřená. »

 

Všechny články rubriky Zpravodajství

 
 
Filtr pro třídění článků
Datum od
Datum do
Železničář číslo
Rubrika