Přihlásit se do Intranetu ČD

 
 

Železničář / Zpravodajství / ČD zahájily prodej jízdenek na sezonní spoje Pirat a Widmy k Baltskému moři

ČD zahájily prodej jízdenek na sezonní spoje Pirat a Widmy k Baltskému moři

4.6.2023

Do polských prázdninových letovisek Leba, Hel a Kolobrzeg lze cestovat nočními vlaky provozovanými ve spolupráci ČD a polského dopravce PKP Intercity. Prodej jízdenek a rezervací na tyto vlaky byl zahájen právě v těchto dnech.

ČD zahájily prodej jízdenek na sezonní spoje Pirat a Widmy k Baltskému moři

Noční spoj Pirat Bohumín (21:18) – Kolobrzeg (8:16) – Bohumín (7:08) nabízí cestu v klasických oddílech 1. a 2. třídy. Noční vlak Wydmy odjíždí z Bohumína v 19:14 a nabízí cestu na poloostrov Hel (příj. 7:37), kde má několik zastávek. Jeho jízda končí přímo ve stanici Hel. Další část vlaku jede do letoviska Leba (přij. 7:34). Z Leby odjíždí vlak v 18:20 a z Helu v 19 hodin, do Bohumína bude přijíždět v 7:43. Tento spoj nabízí místa v oddílech 1. a 2. třídy a v lůžkových vozech polských železnic PKP Intercity.
Cena jízdenek ve všech relacích je od 578 Kč. Jízdenky a rezervace je možné zakoupit v wehopu ČD a v mezinárodních pokladnách. Vlaky Pirat a Wydmy jsou v provozu od 23. června do 3. září. Spoje spravuje polský rezervační systém a v některých termínech může být doba předprodeje zkrácená. V Bohumíně jsou možné přestupy z/na spoje do dalších míst v ČR.
Směrem k polskému baltskému pobřeží lze využít také pravidelný denní spoj EuroCity Sobieski, který jezdí z Vídně přes Břeclav, Přerov a Ostravu do Gdaňska, letoviska Sopoty a Gdynie. 

Rezervace i na spoje na Jadran

České dráhy nabízejí také prodej jízdenek a rezervací na spoje zahraničních partnerů k Jadranu. Společnost MÁV-Start nabízí vlak Adria Budapest – Split – Budapest. Vlak odjíždí z Budapešti v úterý, v pátek a v neděli a další den ráno je v cíli. Ze Splitu odjíždí ve středu, v sobotu nebo v pondělí. V provozu je od 9. června do 30. září. Noční vlak Bratislava – Wien – Split a zpět nabízejí partnerské společnosti ZSSK a ÖBB ze Slovenska a Rakouska. Vlak je v provozu z Bratislavy/Vídně ve středu, pátek a v neděli do 6. října a ve čtvrtek, sobotu v pondělí ze Splitu do 7. října. Ve vlaku jsou zařazeny vozy s místy k sezení, lehátkové a lůžkové vozy a vlaky umožňují také přepravu aut a motocyklů.  
České dráhy nabízejí přímé vlakové spoje do dalších vyhledávaných prázdninových letovisek na Slovensku, v Polsku nebo v Rakousku a do dalších míst lze cestovat po přestupu na spoje partnerských železnic. S jízdenkami Interrail lze pak podniknout letní poznávací cesty po celé Evropě.     
 


Průměrné hodnocení (0 hlasů): 0

Další články této rubriky

Království železnic spouští prodej vstupenek on-lineKrálovství železnic spouští prodej vstupenek on-line

18.3.2024 - Inflace trápí nás všechny a výjimkou není ani pražské Království železnic, které muselo pro letošní rok upravit ceny směrem vzhůru. Dobrou zprávou je, že díky nově spuštěnému on-line prodeji vstupenek se můžete do… »

Skončila modernizace spojnice Pardubic a Hradce KrálovéSkončila modernizace spojnice Pardubic a Hradce Králové

16.3.2024 - Po dvou a půl letech skončila další části vytížené trati spojující Pardubice a Hradec Králové. Úsek má nově dvě koleje a dvojkolejný most přes Labe. V Rosicích nad Labem vznikla nová nástupiště a podchod. Dokončena je… »

Nádraží v Českých Budějovicích opět září novotouNádraží v Českých Budějovicích opět září novotou

14.3.2024 - Cestující mohou opět kompletně využívat budovu železničního nádraží v Českých Budějovicích. Oprava trvala téměř čtyři roky a stála více než miliardu korun. Po celou dobu byla vždy část budovy uzavřená. »

 

Všechny články rubriky Zpravodajství

 
 
Filtr pro třídění článků
Datum od
Datum do
Železničář číslo
Rubrika