Přihlásit se do Intranetu ČD

 
 

Železničář / Zpravodajství / ČD předvedly zázemí odstavného nádraží v Praze

ČD předvedly zázemí odstavného nádraží v Praze

25.5.2023

Dvě hodiny poutavého výkladu představily zástupcům médií fungování střediska údržby v pražské Michli, které spadá pod Oblastní centrum údržby Střed Českých drah. Cílem bylo zejména seznámit novináře s úskalími údržby vlaků jak v pražské aglomeraci, tak na dálkových mezistátních linkách.

ČD předvedly zázemí odstavného nádraží v Praze

A seznámení to bylo vskutku zevrubné – počínaje servisem vakuových toalet přes názorné ukázky kontrol pantografů až po chloubu michelského depa v podobě podúrovňového soustruhu. Nastíněny byly i další plány investic do provozního zázemí, kterým se budeme věnovat v následujících číslech časopisu Železničář. Největší úspěch u přítomných ovšem měla prezentace naklápění moderní jednotky Pendolino, která i po dvou dekádách od prvního příjezdu na české koleje budí zaslouženou pozornost.


Průměrné hodnocení (0 hlasů): 0

Další články této rubriky

ČD kvůli nehodě zkontrolovaly lehátkové vozy BcmzČD kvůli nehodě zkontrolovaly lehátkové vozy Bcmz

23.7.2024 - V návaznosti na následky tragické nehody v Pardubicích přistoupily České dráhy k mimořádným prohlídkám lehátkových vozů řady Bcmz834. V rámci těchto kontrol byla u vozu provedena i stlačovací zkouška ve zkušebně kolejových… »

V Hodoníně se vzpomínalo na příjezd T. G. MasarykaV Hodoníně se vzpomínalo na příjezd T. G. Masaryka

17.7.2024 - Město Hodonín si v červnu připomnělo 100. výročí návštěvy svého nejvýznamnějšího rodáka a prvního Československého prezidenta Tomáše Garriguea Masaryka. Ten navštívil rodné město 18. června 1924. S událostí se pojila… »

Railjet oslavil 10 let na trase z Prahy do Vídně Railjet oslavil 10 let na trase z Prahy do Vídně

15.7.2024 - Až osmkrát denně ve dvouhodinovém intervalu jezdí červené railjety ÖBB a modré railjety Českých drah z Prahy do Vídně. Jeden z těchto vlaků je denně prodloužen až do Drážďan a Berlína. Od zavedení v roce 2014 na trati Praha –… »

 

Všechny články rubriky Zpravodajství

 
 
Filtr pro třídění článků
Datum od
Datum do
Železničář číslo
Rubrika