Přihlásit se do Intranetu ČD

 
 

Železničář / Zpravodajství / ČD otestovaly možnost zajíždění spojů z Liberce do Zawidówa

ČD otestovaly možnost zajíždění spojů z Liberce do Zawidówa

6.3.2024

České dráhy nedávno otestovaly provoz motorového vozidla Stadler RS1 řady 840 na mezistátní trati do polského Zawidówa. V rámci zkušební jízdy, která se uskutečnila 8. února, byla ověřena především kompatibilita vozidla s nástupištěm v Zawidówě, rádiové spojení a délka jízdních dob.

ČD otestovaly možnost zajíždění spojů z Liberce do Zawidówa

Jedná se o první krok k vytvoření nového spojení mezi Českem a Polskem. Liberecký kraj plánuje letos prodloužit linku z Liberce do Černous až za hranice do zmíněného Zawidówa. Zkušební jízdě byli přítomni kromě zástupců Českých drah i představitelé polského dopravce Koleje Dolnośląskie a polský správce infrastruktury PKP PLK. Testovací jízda se odehrála s kladným výsledkem. S partnery v Polsku se v současné době vedou jednání o podmínkách a termínech zahájení pravidelného provozu. V Zawidówě nyní žádné osobní spoje nejezdí, objevují se zde pouze nákladní vlaky. V případě Libereckého kraje by se jednalo o druhou přímou linku do Polska, vlaky zajíždí ještě na trati přes Tanvald a Harrachov do stanice Szklarska Poręba Górna.


Průměrné hodnocení (0 hlasů): 0

Další články této rubriky

Železniční skanzen ve Střezimíři bude lákat na drezíny i výletní vláčekŽelezniční skanzen ve Střezimíři bude lákat na drezíny i výletní vláček

28.4.2024 - Starosta obce Střezimíř Miloš Jelínek, člen představenstva Českých drah Jiří Ješeta a Jan Šatava ze společnosti Railway Capital podepsali na začátku března memorandum o spolupráci při prezentaci železniční dopravy v areálu… »

Chystá se elektrifikace trati z Českých Velenic do Veselí nad Lužnicí Chystá se elektrifikace trati z Českých Velenic do Veselí nad Lužnicí

24.4.2024 - Správa železnic vybrala projektanta pro rekonstrukci a elektrizaci trati v úseku mezi Českými Velenicemi a Veselím nad Lužnicí. Stavba má umožnit provoz přímých elektrických vlaků na trati z Vídně přes Gmünd do Prahy. Traťová… »

Vlaky jezdí i mezi školními lavicemiVlaky jezdí i mezi školními lavicemi

23.4.2024 - V několika partnerských středních školách Českých drah se mohou pochlubit funkčními a skvěle vybavenými modelovými kolejišti. Jedním ze zařízení je Střední škola Edvarda Beneše v Břeclavi. »

 

Všechny články rubriky Zpravodajství

 
 
Filtr pro třídění článků
Datum od
Datum do
Železničář číslo
Rubrika