Přihlásit se do Intranetu ČD

 
 

Železničář / Skupina ČD / Alstom dodá systém ETCS pro Pendolina a jednotky CityElefant

Alstom dodá systém ETCS pro Pendolina a jednotky CityElefant

29.3.2023 – autor: PETR SLONEK

Společnost Alstom podepsala s dceřinkou Českých drah firmou ČD - Telematika smlouvu na dodávku mobilní části systému ETCS úrovně 2 pro sedm Pendolin a 66 jednotek CityElefant. Alstom se zavazuje k dodávce zabezpečovače ETCS, včetně návrhu a implementace řešení. Systém ETCS bude doplněn o národní systémové funkce, které umožní provoz vlaků v ČR a na Slovensku. Zakázku na instalaci vyhrála ČD - Telematika v případě Pendolin již dříve v tendru Českých drah, u jednotek 471 pak ve sdružení s dalšími firmami.

Alstom dodá systém ETCS pro Pendolina a jednotky CityElefant

„Systém ETCS úrovně 2 je optimálním signalizačním řešením pro současné potřeby. Řešení společnosti Alstom obsahuje ve své třídě nejlepší funkce s flexibilním a vylepšitelným designem,“ řekl generální ředitel společnosti Alstom ČR a Slovensko Dan Kurucz. 
„ČD - Telematika patří ke špičce v oblasti retrofitu hnacích vozidel evropským vlakovým zabezpečovacím systémem ETCS. Jsme rádi, že pro zpětné vybavení tímto systémem dvou důležitých řad Českých drah, Pendolin a CityElefantů, spojíme síly s předním dodavatelem ETCS, společností Alstom,“ uvedl předseda představenstva ČD - T Jan Hobza.
ETCS 2 umožňuje nepřetržitou digitální rádiovou komunikaci s vlaky na základě signalizace obsazení bloku traťovým systémem. Poskytuje nejvyšší ochranu a možnost navýšení kapacit při nasazení bez traťových návěstidel nebo při jejich zrušení. Zvyšuje i rychlost, přesnost a kapacitu vlaků při zachování bezpečnosti. Nejpokročilejší verze úrovně 2 (Baseline 3) obsahuje optimalizované brzdné křivky pro maximalizaci provozního výkonu a zvýšení komfortu cestujících. Za projektování signalizačních systémů a dodávku palubního vybavení bude zodpovědný závod skupiny Alstom v Charleroi. Zajistí rovněž údržbu po dobu 10 let, včetně náhradních dílů a oprav.
 


Průměrné hodnocení (0 hlasů): 0

Další články této rubriky

ČD začaly s výměnou první generace wi-fi routerůČD začaly s výměnou první generace wi-fi routerů

17.4.2024 - Cestující v dálkové dopravě a ve vybraných spojích Pražské integrované dopravy (PID) se mohou těšit na lepší fungování palubní wi-fi sítě. České dráhy uzavřely se svou dceřinou společnosti ČD - Telematika smlouvu na výměnu… »

Nový kalkulátor emisí pro zákazníky ČD CargoNový kalkulátor emisí pro zákazníky ČD Cargo

25.3.2024 - Ekologie, udržitelnost, dekarbonizace, to vše jsou pojmy, které v současné době rezonují celou společností, oblast dopravy nevyjímaje. Dceřiná firma Českých drah ČD Cargo je společensky odpovědná firma a otázce udržitelnosti… »

Posuzování interoperability železničního systémuPosuzování interoperability železničního systému

27.2.2024 - Posuzování interoperability železničního systému je nezbytnou součástí provozování železniční dopravy v Evropské unii. Výzkumný Ústav Železniční (VUZ) jakožto společnost specializovanou na poskytování odborných služeb se… »

 

Všechny články rubriky Skupina ČD

 
 
Filtr pro třídění článků
Datum od
Datum do
Železničář číslo
Rubrika