Přihlásit se do Intranetu ČD

 
 

Železničář / Provoz / RegioSpidery vyjedou do středních Čech

RegioSpidery vyjedou do středních Čech

14.7.2021 – autor: PETR SLONEK

České dráhy nasadí na přelomu srpna a září ve Středočeském kraji v rámci testovacího provozu čtyři nízkopodlažní motorová vozidla typu RegioSpider. Konkrétně půjde o linky z Kralup nad Vltavou do Loun a Velvar. Nahradí tak motoráky řady 810, které na tratích jezdí nyní. Zároveň se při testech ověří, zda je možné budoucí využití typově obdobných vozidel v tomto regionu.

RegioSpidery vyjedou do středních Čech

Celkem 22 zánovních Stadlerů RS1 pořídily ČD na konci loňského roku z Německa. Stejný typ 33 vozidel již dopravce provozuje v řadě regionů pod názvem RegioSpider. Vlaky cestujícím nabídnou 71 míst k sezení, prostorný interiér, bezbariérový přístup a dostatek místa pro přepravu kočárků, jízdních kol i rozměrných zavazadel. Z celkového počtu jich je v ČR již 17, zbylá vozidla dorazí ještě letos, projdou předtím v zahraničí opravami vyšších stupňů. Jedenáct z nich plánuje dopravce postupně nasadit v Ústeckém kraji, o další projevil vážný zájem kraj Pardubický.


Průměrné hodnocení (0 hlasů): 0

Další články této rubriky

České dráhy posílily údržbu vozů České dráhy posílily údržbu vozů

17.3.2024 - Linka R17 Vltava / Lužnice / Silva Nortica z Prahy do Českých Budějovic, Českých Velenic a Vídně se dlouhodobě potýkala s nedostatkem vozů. Kvůli tomu musely být nasazeny náhradní vozy nebo zkráceny soupravy. České dráhy proto… »

V železničním srdci republiky přibyl už třetí simulátorV železničním srdci republiky přibyl už třetí simulátor

11.3.2024 - ČD Cargo představilo ve druhé polovině února nový simulátor lokomotivy Siemens Vectron. Umístěný je v České Třebové, tradiční baště tuzemských železničářů. Velmi zdařilou a do detailu vyvedenou kopii skutečné kabiny… »

ČD testují bionaftu z odpadních tuků a rostlinných olejů ČD testují bionaftu z odpadních tuků a rostlinných olejů

19.2.2024 - České dráhy začaly v nových motorových jednotkách řady 847 (RegioFox) dodávaných společností Pesa testovat motorovou naftu se zvýšeným obsahem udržitelné biosložky na bázi hydrogenačně upraveného rostlinného oleje (HVO).… »

 

Všechny články rubriky Provoz

 
 
Filtr pro třídění článků
Datum od
Datum do
Železničář číslo
Rubrika