Přihlásit se do Intranetu ČD

 
 

Železničář / Provoz / Na Pardubicku už jezdí první vlak v novém krajském nátěru

Na Pardubicku už jezdí první vlak v novém krajském nátěru

16.7.2018 – autor: MARTIN HARÁK

Celkem čtrnáct nízkopodlažních motorových jednotek RegioNova obdrží postupně barevné řešení korespondující s vizuálem Pardubického kraje. Úplně první vlak si v pondělí 25. června prohlédl v České Třebové hejtman Pardubického kraje Martin Netolický společně s členy představenstva ČD Ludvíkem Urbanem a Michalem Štěpánem a dalšími hosty.

Na Pardubicku už jezdí první vlak v novém krajském nátěru

Národní dopravce se na základě dohody s Pardubickým krajem podělil o pokrytí finančních nákladů na stylové nátěry včetně nového loga, kterými budou opatřena postupně všechna moderní regionální vozidla v kraji. Hejtman Netolický zároveň připomněl, že Pardubický kraj byl první, který před řadou let začal s celovozovými polepy RegioNov, připomínajícími muzea v Chrudimi a Moravské Třebové. Po Pardubickém kraji se rýsují další krajské nátěry pro regionální vozidla Českých drah i v Plzeňském kraji. První RegioNova 814.075 v novém nátěru, deponovaná v České Třebové, bude k vidění na běžných spojích jak na Letohradsku, tak i Svitavsku. 


Průměrné hodnocení (6 hlasů): 3.33

Další články této rubriky

České dráhy posílily údržbu vozů České dráhy posílily údržbu vozů

17.3.2024 - Linka R17 Vltava / Lužnice / Silva Nortica z Prahy do Českých Budějovic, Českých Velenic a Vídně se dlouhodobě potýkala s nedostatkem vozů. Kvůli tomu musely být nasazeny náhradní vozy nebo zkráceny soupravy. České dráhy proto… »

V železničním srdci republiky přibyl už třetí simulátorV železničním srdci republiky přibyl už třetí simulátor

11.3.2024 - ČD Cargo představilo ve druhé polovině února nový simulátor lokomotivy Siemens Vectron. Umístěný je v České Třebové, tradiční baště tuzemských železničářů. Velmi zdařilou a do detailu vyvedenou kopii skutečné kabiny… »

ČD testují bionaftu z odpadních tuků a rostlinných olejů ČD testují bionaftu z odpadních tuků a rostlinných olejů

19.2.2024 - České dráhy začaly v nových motorových jednotkách řady 847 (RegioFox) dodávaných společností Pesa testovat motorovou naftu se zvýšeným obsahem udržitelné biosložky na bázi hydrogenačně upraveného rostlinného oleje (HVO).… »

 

Všechny články rubriky Provoz

 
 
Filtr pro třídění článků
Datum od
Datum do
Železničář číslo
Rubrika