Přihlásit se do Intranetu ČD

 
 

Železničář / Skupina ČD / VUZ představil indikátor plochých kol

VUZ představil indikátor plochých kol

7.8.2020 – autor: JOSEF HOLEK

Výzkumný Ústav Železniční posílil technologické a zkušební zázemí svého zkušebního centra v Cerhenicích u Velimi o nejmodernější zařízení v ČR, které měří mimookruhovost kol a vzájemné působení kola a kolejnice, tedy indikátor plochých kol systému ARGOS.

VUZ představil indikátor plochých kol

Indikátor podle provozního ředitele zkušebnictví Miloše Klofandy zajízdy kontroluje stav jízdní plochy kol železničních kolejových vozidel aporovnává skutečný stav jízdní plochy snastavenými parametry. Zajišťuje tak ochranu infrastruktury azabraňuje většímu rozsahu poškození jízdních ploch dvojkolí. Generální ředitel VUZ Martin Bělčík doplnil, že pořízení systému je součástí probíhající modernizace ZV VUZ. Cílem totiž je vytvořit maximálně bezpečné amoderní prostředí pro testování. Indikátor umožňuje eliminovat škody, které vpřípadě poškození infrastruktury znamenají nejen náklady nanáslednou úpravu koleje, ale iztrátu tržeb.


Průměrné hodnocení (0 hlasů): 0

Další články této rubriky

Posuzování interoperability železničního systémuPosuzování interoperability železničního systému

27.2.2024 - Posuzování interoperability železničního systému je nezbytnou součástí provozování železniční dopravy v Evropské unii. Výzkumný Ústav Železniční (VUZ) jakožto společnost specializovanou na poskytování odborných služeb se… »

VUZ nabízí novou službu: posuzování odolnosti proti kybernetickým hrozbámVUZ nabízí novou službu: posuzování odolnosti proti kybernetickým hrozbám

31.12.2023 - Kybernetická bezpečnost je dnes zásadním tématem napříč celou řadou oblastí. Je spojená nejenom s každou oblastí, kde se nachází elektronika, ale i s každým člověkem. Útoky na jednotlivce přibývají a jsou stále… »

Podílíme se na vytváření moderní železniční infrastrukturyPodílíme se na vytváření moderní železniční infrastruktury

1.12.2023 - Železniční infrastruktura se neobejde bez spolupráce řady profesí. Pokud všichni plní své úkoly, jde o sehraný orchestr, který zabezpečuje spolehlivou a bezpečnou funkci železnice jako celku. Výzkumný Ústav Železniční (VUZ) plní… »

 

Všechny články rubriky Skupina ČD

 
 
Filtr pro třídění článků
Datum od
Datum do
Železničář číslo
Rubrika